NajRecept.sk Cestoviny Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou
Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou
Recept Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   15.4.2015

Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou

Včera som nazbierala riadnu kopu medvedieho cesnaku. Rozmýšľala som čo s ním, ale nechcela som robiť tradičné pesto. Nakoniec som sa si vymyslela tieto zelené taštičky (Špenátové cestoviny), ktoré sú zelené od špenátu a v ich vnútri sa nachádza svieža náplň z ricotty, medvedieho cesnaku a citrónovej kôry. Z uvedeného množstva plnky vytvoríte asi 18 taštičiek (teda podľa veľkosti, ja mám vykrajovátko 6 cm). Zo zvyšného cesta si jednoducho nakrájajte cestoviny rôznych tvarov a použite ich do polievky či s obľúbenou omáčkou.

Suroviny

Na cestoviny:

100 g (použila som mrazený)
špenátový pretlak
2 ks
vajce
150 g
hladká pšeničná múka
150 g
celozrnná pšeničná múka

Náplň:

250 g
ricotta
30-50 listov (podľa veľkosti a chuti)
medvedí cesnak
(z BIO citróna)
citrónová kôra
soľ
mleté biele korenie
1/8 ČL
štipka muškátového orieška
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešame si obe múky, dáme na pracovnú dosku a v strede urobíme prieblbinu.
  2. Vajcia si vyšľaháme a pridáme k nim špenátový pretlak.
  3. Zmes vlejeme do priehlbiny.
  4. Postupne nožom zapracujeme múku k vajíčkam.
  5. Nakoniec cesto začneme hnietiť rukou až kým nie je hladké a nelepí sa.
  6. Cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať 15-20 minút.
  7. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, ale nie veľmi na tenko aby držalo plnku.
  8. Cesto nakrájame na širšie pásy (podľa toho aké veľké chceme taštičky, či podľa vykrajovátka).
Plnka
  1. Všetky suroviny na plnku spolu zmiešame (medvedí cesnak nakrájame nadrobno), osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na cesto kladieme 1 ČL plnky v rozostupoch, priklopíme druhým pásom cesta, pritlačíme okraje a vykrojíme taštičku (ak nemáte vykrajovátko môžete ich vykrojiť pohárom).
  3. Cestoviny uvaríme v dobre osolenej vode (asi 5 minút).
  4. Uvarené cestoviny omastíme maslom a podávame posypané riadnou porciou strúhaného parmezánu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár