Fotorecept| Bratislavské rezy

Zdieľajte recept

Fotorecept| Bratislavské rezy

By 19. apríl 2015

Je po Veľkej  noci, znova nám začne kolotoč všedných dní. Meteorológovia predpovedajú konečne oteplenie, tak nás to bude viac ťahať von, do prírody. Hlavne cez víkend. Ale hádam to nebude brániť tomu, aby ste si upiekli tento skvelý zákusok.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom.
  2. Cesto rozdelíme na dva plechy.Bratislavské rezy 1
  3. Upečieme piškóty.Bratislavské rezy 2
  4. Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.Bratislavské rezy 3
  5. Jednu piškótu potrieme čokoládovou polevou, necháme ju stuhnúť, prevrátime a natrieme džem.Bratislavské rezy 4
    Bratislavské rezy 5
  6. Prikryjeme druhou piškótou a tú polievame vychladnutým sirupom.Bratislavské rezy 6
  7. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.Bratislavské rezy 7
  8. Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.Bratislavské rezy 8
  9. Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame. Bratislavské rezy 9
  10. Po vychladnutí zmiešame s maslom alebo Herou a dobre vyšľaháme.
  11. Plnku natrieme na piškótový základ.Bratislavské rezy 10
  12. Nakoniec celý zákusok polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť do druhého dňa.Bratislavské rezy 11
  13. Na polevu som zmiešala 150 g čokolády na varenie a 60 g Cery.

Krájať sa dá len horúcim nožom.

Bratislavské rezy

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

5 odpovedí na Fotorecept| Bratislavské rezy

  1. Nadka

    Nerozumiem bodu c.5. Akou cokoladovou polevou potrieme piskotu ?

    • klaura
      klaura

      Klasickou polevou … napríklad 150 g čokolády na varenie a 60 g cery … natrieť na jednu piškóotu, otočiť, aby čokoláda bola aj odspodu zákusku.

      • Nadka

        Dakujem za odpoved. Prave pripravujem tento zakusok robim sirup a neviem ako dlho ho varit a aku ma mat konzistenciu

  2. Nadka

    Zakusok sa mi nepodaril krem sa mi roztiekol aj cokolada s ním. Chutovo výborný aj ked vypadá ako keby som ho válala po zemi.

  3. Livia

    Ale toto nie sú originál bratislavské rezy totižto miesto rumu alebo rumovej arómy sa dáva citrónová aróma a kyselina citrónová a do kremu sa dáva tiez citrónová aróma a džem sa používa marhuľovy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>