Ako si vyrobiť domáce kandizované pomaranče

Zdieľajte recept

Ako vyrobiť domáce kandizované pomaranče

Ako vyrobiť domáce kandizované pomaranče

Pictures by finecooking

Čoraz častejšie sa pri receptoch na svieže zákusky objavuje ako ingrediencia či dekorácia kandizovaný pomaranč, pomarančová kôra. Ak ste ho zatiaľ v obchodoch neobjavili, už hľadať nemusíte. Pripravte si ho doma :)

Na kandizované pomaranče potrebujeme jednoznačne BIO pomaranče, ktoré dôkladne umyjeme. Počet ponecháme na vás. Pripraviť si môžeme kandizované pomaranče alebo kandizovanú kôru.

Postup prípravy kandizovaných pomarančov:

Trojuholníky pomarančov krásne ozdobia vaše dezerty. Samozrejme pokiaľ ich nestihnete zjesť skôr ako budete nejaký zákusok pripravovať.

  1. Pomaranče prekrojíme na štyri časti (štyri rovnaké mesiačiky) a následne ich pokrájame na plátky cca 0,5 cm hrubé (na trojuholníky, pozri obrázok).
  2. Dáme variť vodu (množstvo volíme podľa počtu pomarančov, cca 0,5l na pomaranč).
  3. Keď voda zovrie, vložíme do nej na 20 sekúnd trojuholníky pomarančov.
  4. Pomaranče povyberáme a osušíme.
  5. Osušené ich poukladáme na plech s papierom na pečenie a posypeme kryštálovým cukrom.
  6. Necháme odležať celú noc. Pred použitím opäť posypeme cukrom.

Postup prípravy kandizovanej pomarančovej kôry:

  1. Pomaranče dobre poumývame o ošúpeme.
  2. Z kôry vykrojíme bielu časť (nie úplne, ale aby nebola biela časť hrubá).
  3. Kôru nakrájame na pásiky.
  4. Dáme variť vodu. Pridáme kôru a necháme povariť 3 minúty. Kôru scedíme a proces opakujeme 3x.
  5. Do hrnca dáme už len kôru a pridáme 1 pohár cukru. Necháme skaramelizovať.
  6. Kôru povyberáme a obalíme cukrom alebo čokoládou.

Postup prípravy celých plátov pomarančov:

Je veľmi podobný ako pri príprave kandizovanej pomarančovej kôry.

  1. Pomaranče nakrájame na pláty.
  2. Varíme ich 3x rovnako ako pri predchádzajúcej príprave.
  3. Potom pridáme do hrnca pohár vody a pohár cukru. Necháme povariť.
  4. Pridáme pláty pomaranča a varíme 1 hodinu.
  5. Pomaranče povyberáme, necháme odstáť 4 hodiny.
  6. Obalíme cukrom a necháme odstáť jeden deň.

ODPORÚČAME|

Nebojte sa obaliť kôru, či celé kúsky napríklad vo vysoko percentnej čokoláde. Kombinácia čokolády a pomaranča je neodolateľná. Takéto hotové kúsky kôry či pomarančov sú chutné len tak pre chuť. Použiť ich môžete ako dekoráciu, alebo ako ingredienciu na ochutenie mafinou. Recept s použitím kandizovanej kôry nájdete tu: Maslové pomarančové mafiny s bielou čokoládou

 

Zdroj: finecooking.com

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>