NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Tvarohovo-makové koláče
Tvarohovo-makové koláče
Recept Tvarohovo-makové koláče
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Suroviny

Cesto:

750 g
hladká múka špecál
(čerstvé) 30 g alebo 10 g sušené
droždie
1 ČL
kryštálový cukor
štipka soli
200 ml
olej
375 ml
vlažné mlieko

Tvarohová plnka:

jemný tvaroh
vajce
vanilkový cukor
cukor

Maková plnka:

200 g
mletý mak
150 ml
voda
citrónová šťava
2-3 PL
cukor
1 PL
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Postup na spracovanie cesta nájdeme v recepte Kapustníky.
  2. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním ingrediencii. Ochutnáme a keď chutí, je hotová :)
  3. Potom do vriacej vody som dal cukor a mletý mak, po 2 minútach som odstavil a primiešal lyžicu lekváru.
  4. Cesto som rozváľkal asi na pol centimetra a vykrojil som z neho kolieska, asi 7-8 cm v priemere.
  5. Naukladal som ich na plech, na papier na pečenie, dnom menšieho pohára som v kolieskach spravil jamky.
  6. Po obvode som ich natrel rozšľahaným vajcom a naplnil makovou a tvarohovou plnkou.
  7. Potom som ich nechal asi 25 minút podkysnúť. V predhriatej rúre som ich piekol na  170°C asi 15-20 minút.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár