Torta krémeš

Zdieľajte recept

Torta krémeš

By 4. marec 2015

Potrebovala som na narodeniny môjho syna pripraviť tortu pre dve desiatky hostí. Akú? Máme radi krémešku. Tak som skombinovala klasické piškótové pláty s krémom do krémešov. Vrch som potrela snehom z bielkov a cukru vyšľahaným nad parou, boky obsypala kokosom a tu je výsledok.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Piškótové cesto

Recept na piškótové cesto nájdete tu.  Upečieme dve cestá.

 

Krém

  1. Najskôr vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pridáme cukor. Dobre ho vyšľaháme, kým sa roztopí a dostaneme krásne lesklý a hustý sneh.
  2. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme klasy a uvaríme za stáleho miešania krém.
  3. Odstavíme z ohňa, párkrát ho premiešame a ešte do horúceho zamiešame vyšľahaný sneh s cukrom.
  4. Ešte teplý krém natrieme na plát a zakryjeme druhým plátom. Trochu zaťažíme a necháme vychladnúť.

 

Sneh s cukrom

  1. Bielka vyšľaháme na sneh a pridáme cukor a ocot.
  2. Všetko ešte šľaháme nad parou 15-20 minút. Natrieme na vrch torty a po bokoch. Ja som boky ešte ozdobila kokosom.
    Nabudúce ho skúsim dať aj do krému, chuťovo spolu príjemne ladili.

torta krémes

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>