Tekvicový krém

Zdieľajte recept

Tekvicový krém

By 4. marec 2015

Minulý týždeň pri prechádzke s deťmi a psom nám pani suseda zdola nabalila obrovitú tekvicu hokaido. Pár dní sa táto pyšnila  v našej kuchyni a dnes jej veru odzvonilo. Prišiel otec a polovicu som mu nabalila pre mamu, viem že majú radi zaváranú nasladko, s ananásom.

Z druhej polovice som uvarila fantastický Tekvicový krém.

Postup prípravy

  1. Na veľký plech vystlaný papierom som uložila plátky umytej tekvice, spolu so šupkou. Tá spravila v rozmixovanom kréme príjemné drsné čiastočky.
  2. Na tekvicu som poukladala 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kolieska.Tekvicový krém
    Tekvicový krém 1
  3. Poliala som to všetko olivovým olejom, extra panenským, trošku posolila, namlela čierne korenie, poprášila kari korením a dala piecť do vyhriatej rúry, asi 40 minút najskôr na 200°C,neskôr znižené na 160°C. Teplovzdušná rúra pečie friško, v klasickej budete možno potrebovať trochu viac času, aby sa tekvica upiekla do mäkka.
  4. Upečenú zmes som na dvakrát vymixovala v mixéri do hladka spolu s asi 700 ml zeleninového vývaru.
  5. Polievku som prevarila  s 1 kokosovým mliekom.
  6. Dochutila som ju ešte malou lyžičkou medu, dijonskej horčice, a  na záver zjemnila polievkovou lyžicou smotany.
  7. Podávala som ju s hoblinkami parmezánu a s kúskom pečenej cibule.

Dobrú chuť!

Tekvicový krém 2

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>