Pomarančové rezy

Zdieľajte recept

Pomarančové rezy

By 5. marec 2015

Suroviny sú v ml nie gramoch.

Ingrediencie

Postup prípravy

Piškótové cesto
Recept na prípravu piškótového cesta nájdete tu
Podľa tohto receptu si upiečieme 2 piškótové cesta. Jedno upečené cesto rozrežeme na 2 kusy (tenší plát, ktorý pôjde na spodok koláča a stredne hrubší plát do stredu koláča).
Krém
  1. Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý rozmixujeme.
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom a zmiešame s uvareným klasom.
Sirup na poliatie
  1. Vodu so sirupom a cukrom prevaríme.
  2. Pridáme rum a necháme vychladnúť.
Poleva
  1. Cukor vymiešame so sirupom. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme 1-2 lyžice vody, príp. sirupu.
  1. Na spodný piškótový plát (tenší) natrieme polovicu krému a položíme stredné (hrubšie) piškótové cesto.
  2. Polejeme ho sirupom.
  3. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom.
  4. Vrch potrieme pripravenou polevou.
Dobrú chuť!
 pomarančove rezy

 

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>