NajRecept.sk Mäso Plnené cannelloni ripieni
Plnené cannelloni ripieni
Recept Plnené cannelloni ripieni
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   14.3.2015

Plnené cannelloni ripieni

Budeme potrebovať balenie cestovín "cannelloni". Ak by ste ich nedostali, môžete použiť aj lasagne uvarené krátko vo vode. Keď sú uvarené a mäkké, ľahko ich zrolujeme do požadovaného tvaru. Väčšina týchto cestovín (mám na mysli cannelloni) nevyžaduje predvarenie vo vode. Ale pre istotu pozrite návod na obale - ak je treba, tak ich uvarte.

Suroviny
1 balenie
cannelloni

Plnka:

500 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové)
mleté mäso
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
100 g
šunka
1 balenie
mozzarella
soľ
trochu
oregáno
5-6 PL
olivový olej
2 PL
paradajkové pyré

Na zaliatie:

700 g
paradajkové pyré
250 - 300 g
bešamelová omáčka
parmezán

Bešamelová omáčka:

50 g
maslo
50 g
hladká múka
1/2 litra
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
Plnka: 
  1. Mrkvu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame.
  2. Cibuľu, mrkvu a mäso dáme do panvice s olejom a krátko opražíme.
  3. Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme oregáno, paradajky a zakryté necháme dusiť asi 45 minút. Občas premiešame.
  4. Pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú šunku.
  5. Necháme vychladnúť a primiešame nakrájanú mozzarellu. Dôležité je, aby mäso nebolo horúce a mozzarella sa neroztopila, lebo by sa nám rúrky ťažko plnili.
Takto pripravenou plnkou naplníme cannelloni malou lyžičkou alebo pomocou zdobiaceho sáčku. Ukladáme ich do formy potretej trochou bešamelovej omáčky.
  Zálievka:
  1. Paradajkové pyré dáme variť s 2 lyžicami olivového oleja a strúčikom cesnaku. Osolíme, môžeme ochutiť bazalkou a varíme asi 30 minút.
  2. Poukladané cannelloni vo forme potrieme bešamelovou omáčkou a zalejeme uvarenou paradajkovou.
  3. Posypeme parmezánom a pečieme v rúre asi 20 minút.
  4. Pred servírovaním cannelloni necháme postáť 10 minút.
Bešamelová omáčka:
  1. Do roztopeného masla pridáme hladkú múku a zalejeme mliekom.
  2. Uvaríme za stáleho miešania metličkou.
  3. Osolíme a okoreníme, môžeme pridať muškátový oriešok.
  4. Polovicu mlieka môžeme nahradiť smotanou, tak je bešamelová omáčka ešte chutnejšia.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár