NajRecept.sk Dezerty Red cheesecake
Red cheesecake
Recept Red cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   9.3.2015

Red cheesecake

Pre môjho oslávenca som pripravovala môj prvý cheesecake. Strávila som pár hodín pozerania videí a receptov na ten najlepší. No keďže som chcela aby cheesecake bol sladký, jemný a zároveň jemne kyselkavý, vytvorila som si vlastnú kombináciu. Tento cheesacake nájdete iba tu. Je to môj originál chutí. Vyskúšajte a verím, že zachutí aj vám :) PS: Cheesecake som pripravovala deň pred oslavou a polevu som pripravovala v ten deň. Môžete ju pridať na celý koláč, ako v mojom prípade, alebo pred podávaním ho dozdobiť.

Suroviny

Korpus:

220 g
maslové sušienky
(úplne zmäkknuté, prípadne roztopené) 120 g
maslo
Svetlá náplň:
500 g
mascarpone
kyslá smotana
(celé) 2 ks
vajce
3 PL
hladká múka
2 PL (menšie)
práškový cukor

Karamelová plnka:

(Salko) konzerva
kondenzované mlieko
130 g
maslo

Ovocná poleva:

(domáce alebo kupované) zmiešala som červené ríbezle, červené a čierne maliny, a jahody
mrazené ovocie
(vanilkový) 1 PL
pudingový prášok
Postup receptu
Vytlačiť
Z kondenzovaného mlieka si pripravíme karamel. Treba si ho pripraviť deň vopred (ak nemáte žiadne v zásobe). Stačí ho dať do vody a 2 hodiny variť. Potom už len nechať vychladnúť. Korpus
  1. Sušienky rozmixujeme, prípadne ich dáme do sáčku a rozdrvíme valčekom.
  2. Pridáme zmäkknuté maslo a dobre rukami premiešame aby sme dostali sypkú hmotu. Ukážku nájdete v tomto videu Cheesecake.
  3. Formu si vystelieme papierom na pečenie.
  4. Nasypeme zmes a dobre rukou utlačíme. Vytvoríme si aj okraje (stačí 1 cm).
  5. Na 10 minút dáme do rúry predhriatej na 180 °C (ak okraje korpusu budú rýchlejšie chytať farbu, vyberieme ho skôr).
Svetlá časť
  1. Ručným mixérom miešame mascarpone s kyslou smotanou.
  2. Pridáme postupne vajíčka, hladkú múku a práškový cukor.
  3. Dobre premiešame, aby bola hmota jemná a bez hrudiek.
  4. Zmes nalejeme na korpus a dáme piecť opäť na cca 35 minút na 180°C. Keď chytí zlatú farbu, treba stiahnúť na 170 °C. Mal byť v strede trasľavý ale mne sa upiekol krásne celý.
  5. Vytiahneme a dáme vychladiť.
Karamelový krém
  1. Salko vyšľaháme s maslom.
  2. Natrieme na dobre vychladenú svetlú časť a dáme opäť do chladu.
Poleva
  1. Mrazené ovocie dáme variť, aby sa roztopilo a trošku rozvarilo (treba miešať a lyžicou utláčať).
  2. Ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný v dcl vody.
  4. Dobre zamiešame a necháme prebublať.
  5. Zmes dobre vychladíme a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok.
  6. Nalejeme na koláč a dáme chladiť.
Dobrú chuť! :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár