NajRecept.sk Chuťovky Mini cheesecake a la Caprese
Mini cheesecake a la Caprese
Recept Mini cheesecake a la Caprese
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   23.3.2015

Mini cheesecake a la Caprese

Šalát caprese je vlastne mozzarella prekladaná s plátkami paradajky a dozdobený lístkami čerstvej bazalky. Možno preto aj tieto mini tortičky pripomínajúce bielo-červenú kombináciu šalátu caprese boli pomenované podľa neho. Základ tvoria pomrvené krekry TUC. Philadelphia dochutená čerstvou, nasekanou bazalkou. Všetko krásne zvýraznia červené kolieska paradajok. Samozrejme, že v lete by boli oveľa krajšie, červenšie. No veľmi som ich chcela vyskúšať. Chutili nám a určite ich budem robiť častejšie. Na 4 kusy (potravinárska obrúč s priemerom 6 cm a výška 4,4 cm)

Suroviny
300 g (možno púoužiť aj iný krémový syr)
Philadelphie
3-4 ks (najlepšie sú také podlhovasté, tak aby plocha plátku paradajky vyplnila formičku)
paradajky
20-30 lístkov (nadrobno nasekané)
čerstva bazalka
80 g
krekry TUC
60 g (roztopiť)
maslo
soľ
(podľa chuti, ja som nedochucovala)
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krekry v mikroténovom sáčku rozdrobíme pomocou valčeka na cesto. Maslo roztopíme a pridáme rozdrvené krekry. Premiešame.
  2. Potravinárske obrúče (valce bez dna a vrchu) rozložíme na tácku pokrytú papierom na pečenie.
  3. Masu rozdelíme do obrúči a dobre utlačíme na dno.
  4. Dáme do chladničky aspoň na 20 minút zachladiť.
  5. Bazalkové lístky nadrobno posekáme a vymiešame s Philadelphiou.
  6. Ochutnáme, ak je potrebné dochutíme soľou a korením (ja som nedochucovala).
  7. Paradajky narežeme na hrúbku cca 0,5 cm a osušíme ich v papierovej utierke.
  8. Na stuhnutý krekrový základ položíme koliesko paradajky, a potom dáme vrstvu bazalkového krému a opäť koliesko paradajky.
  9. Vrch môžeme ozdobiť krémom pomocou cukrárenského vrecka a lístkom bazalky.
  10. Do konzumácie držíme v chladničke.
  11. Pred podávaním vyberieme z obrúče. S kúskom opečenej bagetky je to super chuťovečka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár