Jablková štrúdľa

Zdieľajte recept

Jablková štrúdľa

By 11. marec 2015

Nie je to klasická štrúdľa z klasického štrúdľového cesta. Toto cesto je krehké a pripraví sa deň vopred. Takže v deň, kedy chceme mať štrúdľu na tanieri, ju máme pomerne rýchlo hotovú. Veľmi chutný závin.
Suroviny sú na dve štrúdle.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Suroviny spracujeme na cesto a necháme cez noc odstáť v chlade.
  2. Potom cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm (dostaneme rozmer cca 25x35cm), potrieme rozšľahaným vajcom a v strede posypeme trochou strúhanky.
  3. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré zbavíme prebytočnej šťavy.
  4. Posypeme 2-3 lyžicami cukru a škoricou.
  5. Zvinieme a dáme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajcom.
  6. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.

 

Jablková štrúdľa

 

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>