Hummus

Zdieľajte recept

Hummus

By 11. marec 2015

Hummus, cícerová nátierka - perfektná je s chlebom pita, ale chutí aj ako dip k čerstvej zelenine.

Postup prípravy

Zvyknem používať cícer v konzerve, je to rýchlejšie a nemusím čakať 24 hodín, pokiaľ by namočený cícer zmäkkol, môžem hummus pripraviť hneď.

  1. Takže som otvoril konzervu a zlial vodu, cícer som dal do mixéra.
  2. Pridal som k nemu citrónovú šťavu, asi z polovice citróna, soľ, nakrájaný cesnak a olivový olej.
  3. Keď je to už rozmixované na kašičku, pridám pastu tahini (rozmixovaný sezam s olivovým olejom) petržlenovú vňať.
  4. Potom ochutnám, ak treba dochutím citrónovou šťavou, alebo soľou a hummus je hotový.

Toto je tiež jeden z receptov, kde treba rešpektovať svoj jazyk a dochucovať podľa seba. Pred podávaním som prekvapol olivovým olejom a prizdobil 9 lístkami petržlenu.

Dobrú chuť :)

Hummus 1

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>