Francúzska cibuľačka

Zdieľajte recept

Francúzska cibuľačka

By 8. marec 2015

Polievka je naozaj vynikajúca. Pridáva sa do nej pol litra bieleho vína, ktoré jej dodá extra ,,francúzsku" chuť. Odporúčam ich pripraviť do domáco upečených bochníkov. Tie si ale pripravte deň vopred :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame na polky a na dlhšie pásiky. Opražíme na masle a oleji.
  2. Zaprášime múkou a pridáme trošku mletej červenej papriky a korenia.
  3. Podlejeme vínom, rozmiešame a dolejeme vývar alebo vodu.
  4. Necháme variť a dochutíme vegetou, soľou.

Servírovanie

  1. Do šialky dáme opečené pečivo, zalejeme polievkou, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry na 10 min, kým chytí syr zlatú farbu.

    Francúzska cibuľačka2

  2. Alebo si upečieme malé bochníky chleba. Odrežeme vrch bochníka, vnútro vydlabeme a dáme opiecť do rúry na 10 min. Do bochníka dáme kúsky vydlabaného vnútra, zalejeme polievkou, posypeme syrom a dáme opäť zapiecť na 10 min.

    Francúzska cibuľačka 1

Dobrú chuť! :)

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>