NajRecept.sk Zdravé recepty Fotorecept | Pečený losos s kôprom
Fotorecept | Pečený losos s kôprom
Fotorecept | Pečený losos s kôprom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   19.3.2015

Fotorecept | Pečený losos s kôprom

Je skvelé, že už aj u nás sa dajú bežne kúpiť krásne kúsky rýb, tak to teda využívam. A často. Dnes sme mali na obed lososa pečeného na zemiakoch s kôprom. Recept si našiel manžel na nete, jeho autorkou je zhodou okolností kamarátka z varechy.sk Vierka Furberová. Vieri, oblizovali sme sa až za ušami. Výborné to bolo :) Suroviny sú na 2 porcie.

Suroviny
350 g
filet z lososa
citrón
maslo
(4 farieb)
korenie
soľ
(nasekaný)
kôpor

Príloha:

zemiaky
mlieko
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lososa najskôr umyjeme a dôkladne vysušíme papierovou utierkou.
  2. Potom ho polejeme šťavou z polovice citróna a necháme odležať.
  3. Medzi tým sa venujeme zemiakom. Očistíme ich, nakrájame na koliečka, zalejeme mliekom, pridáme soľ a varíme asi 10 minút na miernom ohni. Priznám sa, že v mlieku som zemiaky varila prvý krát. A asi aj posledný. Nie že by neboli dobré, to nie, ale naše zemiaky sú dobré aj vo vode varené.
  4. Uvarené zemiaky scedíme a vložíme ich do pekáčika, ktorého dno sme vymazali maslom.
  5. Ešte ich posolíme, pokoreníme a zopár kúskov masla navrch nakrájame.
  6. Dáme zapekať do rúry na 200 stupňov.
  7. Keď zemiaky začnú chytať farbu, položíme na ne kúsky lososa, posypeme ho nasekaným kôprom, mierne posolíme a dopekáme. Stačí už len 10 - 12 minút, aby nám ryba ostala šťavnatá, aby sa nevysušila.
Hotovo. Môžeme servírovať spolu so šalátom z čínskej kapusty. (čínska kapusta, mrkva, pór, všetko nakrájať, nastrúhať, ochutiť olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou)Nech vám chutí tak, ako nám :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár