Fotorecept | Medovník s orechmi

Zdieľajte recept

Fotorecept | Medovník s orechmi

By 16. marec 2015

Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.    

  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

Cesto:

  1. Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom.
  2. Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom.
  3. Vypracované cesto rozdelím na dve časti.Fotorecept  | Medovník s orechmi-3
  4. Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.

Orechová zmes:

  1. Orechy s maslom, medom a cukrom (nemusí byť) dám na panvicu rozpustiť a opražiť.Ešte horúcu zmes rozložím na jednu časť cesta.Fotorecept  | Medovník s orechmi-4Fotorecept  | Medovník s orechmi-5
  2. Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.

Krém: 

  1. Zmäknuté maslo vymiešam s cukrom.
  2. Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia.
  3. Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom.
  4. Upečený čistý plát cesta pokvapkám amarettom, natriem krémom a prikryjem druhým plátom s orechovou zmesou.Fotorecept  | Medovník s orechmi-6Fotorecept  | Medovník s orechmi-7
  5. Koláč odložím na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby spojil všetky svoje chute.Fotorecept  | Medovník s orechmi-8

Môj blog: www.recepty-s-anabelou.blogspot.sk
Kontakt na mňa: receptysanabelou@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>