Fotorecept | Medové madeleines – madlenky

Zdieľajte recept

Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

By 29. marec 2015

Keď som bola naposledy na Slovensku, moji úžasní rodičia mi podarovali 2 poháre skvelého domáceho medu (jarného a jesenného) od jedného uja. Konečne som si pripomenula ako chutí dobrý a kvalitný med slovenskej výroby a verte mi - chcelo sa mi plakať, tak veľa to pre mňa znamenalo.

Samozrejme keď som ho dostala ako prvé mi napadlo kde a na čo ho použijem (teda okrem čaju s medom :) ) Po mojom príchode naspäť do Londýna som si ako prvú vec kúpila novú knihu od Ruby Tandoh - Crum (musíte mať!), v ktorej sa nachádzal recept an tieto medové madeleines (slovensky madlenky). Hneď som vedela, že ich musím čo najskôr prirpaviť.

A tak sa aj stalo - madeleine aspoň pre mňa osobne doteraz vždy vyzerali strašne komplikovane, avšak som sa mýlila. Je to jedna z najjednoduchších vecí na prípravu a hlavne veľmi pôsobivá. Koláčik ku kávičke/čajiku ako stvorení. Určite neváhajte a pustite sa do nich!

Ak nemáte madeleine formu, použite formu na muffiny.
















Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Maslo si necháme rozpustiť na nízkom plameni (hneď ako sa rozpustí odoberieme 2 PL, ktoré použijeme na formu).
    Necháme naďalej na ohni a neustále premiešavame. Čo chceme dosiahnúť je, aby nám maslo zhnedlo a začalo rozvoniavať.Fotorecept | Medové madeleines - madlenky
  2. Keď sa maslo začne meniť na slabohnedú farbu vypneme oheň a maslo prelejeme do druhej misky (ak by sme ho nechali na plameni dlhšie, tak by sa spálilo a to predsa nechceme).
    Necháme trošku vychladnúť.Fotorecept | Medové madeleines - madlenky
  3. Odložené maslo použijeme na vymastenie formy a uložíme ju do chladničky (ja som svoju formu nedala do chladničky a prežili sme to)
  4. V miske si zmiešame cukor, med a vajíčka (poriadne!)Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

  5. V ďalšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme k vajíčkam a poriadne vymiešame.Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

  6. Opatrne vmiešame trošku vychladnuté zhednuté maslo (ja som si dávala pozor aby som tam nepridala tie hnedé kúsky čo mi ležali na dne misky - viď. fotky).Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

  7. Všetko spolu poriadne premiešame a môžeme cesto rozdeliť do formy. Nenapĺňajte ju až po okraj, pretože vám madeleines ešte narastú.Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

    Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

  8. Odložíme do chladničky na 20 minút (krok, ktorý som odignorovala) a dáme piecť na 8-9 minút pri 200 °C.
    Ak používate muffinovú formu, tak pečieme 9 - 12 minút. 
  9. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

 

Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

 

Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

Môj blog: www.madewithlovesk.blogspot.co.uk


Kontakt na mňa: denisaratulovska@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>