Rožok nakrájame na kocky, dáme ho do misky, k nemu pridáme vajce, brusnice, urestované huby, zmes osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.
Kuracie prsia nakrojíme tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Posolíme, pokoreníme a navrstvíme plnku.
Zvinieme do rolády a upevníme niťou, alebo ihlami.
Takto pripravené kúsky opečieme na horúcom oleji, aby sa nám zvrchu mäso zatiahlo.
Keď sú prsíčka z každej strany biele, pridáme huby, podlejeme vínom a dusíme so mäkka. Trvá to asi 30 minút. Pred koncom dusenia pridáme aj brusnice.
Hotové mäso vyberieme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, zahustíme trochou hladkej múky, podlejeme vývarom, podľa potreby ochutíme. Vložíme mäso späť a ešte asi 5 minút dusíme.