Tip na nedeľný obed |Zelerová polievka & Bravčové karé na tymiáne & Mini cheesecakes
Tento víkend sa ponesie v takmer tradičnom duchu. Zelerová polievka vám dodá vitamíny do chrípkového obdobia, Bravčové karé zasýti a ako dezert sa bude podávať nie až tak tradičný mini cheesecake. Keď vám niekoľko koláčikov zostane, vezmite ich na druhý deň do práce, na chuti im odležanie pridá. Samozrejme si ich môžete pripraviť o deň skôr, pretože môžu odpočívať v chladničke i viac dní.
Polievka: Jemná zelerová polievka
V tejto polievke sa spolu prelína jemná a výrazna chuť. Pripravte si ju a určite neoľutujete.
Ingrediencie:
zeler - (celý, nakrájaný na kocky)
olej
cibuľa - (nakrájaná) 1 ks
bujón - (ak dáte celý, vegetu už nemusíte)
vegeta
korenie
soľ - 1 ČL
muškátový oriešok
citrónová šťava
mlieko - 1 dcl
FotoRecept nájdete tu: Jemná zelerová polievka
Hlavné jedlo: Bravčové karé na tymiáne
Pečené bravčové karé s kožou na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne. Podávame napríklad so špenátovou ryžou.
Ingrediencie:
bravčové karé s kožou
tymián
čerstvo mleté korenie
plnotučná horčica
soľ
cibuľa - 3 ks
cesnak - 10 strúčikov
zelená paprika - 2 ks
sušené paradajky
sušené lesné huby
olej - 1-2 PL
voda na podliatie
Recept nájdete tu: Bravčové karé na tymiáne
Dezert: Mini Cheesecake koláčiky s karamelovou polevou
Skvelá varianta koláča, pri ktorom nezašpiníte plech navyše. Podávať ich môžete osobitne pre každého, prípadne si každý vezme toľko, koľko vládze. Tiež ich môžete ľahko zabaliť napríklad na druhý deň do práce alebo deťom do školy.
Ingrediencie: