Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin
Prvá marcová nedeľa si zaslúži dobrý obed. Preto sme vám pripravili na tento deň menu zo zdravého špargľového krému, k tomu sekanú z bravčového mäsa s rôznou zeleninou a ako dezert k poobednej káve sme zvolili sladký Medový závin. Koncom marca nastáva jarná rovnodennosť čo značí príchod teplých slnečných dní, na ktoré sa už veľmi tešíme. Vychutnajte si preto prvý marcový nedeľný obed a nalaďte sa na príchod jari :)
Polievka: Špargľový krém
Postup receptu nájdete tu: Špargľový krém
Hlavné jedlo: Sekaná so zeleninou
Ingrediencie
bravčové mäso - (mleté) 500 g
žemle - 2 ks (namočené a vyžmýkané)
vajce - 3 ks
cibuľa - 1 ks
cesnak - 3 strúčiky
mrkva - 2 ks (nastrúhaná na hrubšie)
zemiaky - 2 ks (nastrúhané a vyžmýkané)
brokolica - sparená alebo cuketa nakrájaná na kolieska
korenie
strúhanka - na zahustenie
soľ
Fotorecept nájdete tu: Sekaná so zeleninou
Dezert: Medový závin
Ingrediencie
hladká múka - 600 g
práškový cukor - 200 g
vajce - 4 ks
sóda bicarbóna - 1 ČL
klinčeky - (mleté) 1 ČL
škorica - 2 ČL
med - 3 PL
Plnka:
Postup receptu nájdete tu: Medový závin
Dobrú chuť praje tím Najrecept :)