NajRecept.sk Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin
Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin
Recept Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   27.2.2015

Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin

Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin

Prvá marcová nedeľa si zaslúži dobrý obed. Preto sme vám pripravili na tento deň menu zo zdravého špargľového krému, k tomu sekanú z bravčového mäsa s rôznou zeleninou a ako dezert k poobednej káve sme zvolili sladký Medový závin. Koncom marca nastáva jarná rovnodennosť čo značí príchod teplých slnečných dní, na ktoré sa už veľmi tešíme. Vychutnajte si preto prvý marcový nedeľný obed a nalaďte sa na príchod jari :)
Polievka: Špargľový krém

Ingrediencie

  • zelená špargľa - (viazanička)
  • šalotka - (malá) 1 ks
  • mrkva - 1 ks
  • slnečnicový olej
  • ghee
  • voda - (alebo vývar) 1 l
  • soľ
Postup receptu nájdete tu: Špargľový krém
Hlavné jedlo: Sekaná so zeleninou

Ingrediencie

  • bravčové mäso - (mleté) 500 g
  • žemle - 2 ks (namočené a vyžmýkané)
  • vajce - 3 ks
  • cibuľa - 1 ks
  • cesnak - 3 strúčiky
  • mrkva - 2 ks (nastrúhaná na hrubšie)
  • zemiaky - 2 ks (nastrúhané a vyžmýkané)
  • brokolica - sparená alebo cuketa nakrájaná na kolieska
  • korenie
  • strúhanka - na zahustenie
  • soľ
Fotorecept nájdete tu: Sekaná so zeleninou 
Dezert: Medový závin

Ingrediencie

  • hladká múka - 600 g
  • práškový cukor - 200 g
  • vajce - 4 ks
  • sóda bicarbóna - 1 ČL
  • klinčeky - (mleté) 1 ČL
  • škorica - 2 ČL
  • med - 3 PL
Plnka:
  • slivkový lekvár - cca 600 g (1 a 1/2 kelímka)
  • orechy - (posekané) 240 - 300 g
Postup receptu nájdete tu: Medový závin   Dobrú chuť praje tím Najrecept :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár