TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila

Zdieľajte recept

TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila

Upiecť naozaj skvelú piškótu je cieľom každej gazdinky. Nie vždy to však je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Už keď si myslíme, že piškóta krásne pri pečení rastie, tak nemáme čo viac pokaziť. Avšak zlom prichádza v momente, keď piškótu  vyberieme rz rúry. Zrazu z ničoho nič ,,spľasne” alebo sa v nej spraví nepekná priehlbina a vašak krásna piškóta je fuč.

Ak chcete aby sa vám piškóta vždy vydarila, prečítajte si nasledujúce tipy.

  1. Bielka musia byť vždy vyšľahané dotuha aby nadvihli cesto. Sneh z bielok musí byť lesklý a tuhý tak, že keď otočíte misku hore dnom bude držať pevne na dne
  2. Plech na pečenie radšej vyložte papierom na pečenie, pretože ak formu vymastíte, cesto sa vám pri krajoch nemusí rovnomerne dvíhať a v strede sa môže vytvoriť bublina
  3. Ak pridáte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy alebo 1/2 lyžičky a 1 PL vody piškóta vám lepšie narastie
  4. Rúru vždy prehrejte a hneď po vymiešaní cesta ho vložte piecť do rúry. Vyvarujte sa zapínaniu rúry až keď máte cesto pripravené.

 

Vyskúšajte tieto piškótové cestá:

 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>