NajRecept.sk TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila
TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila
Recept TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   12.2.2015

TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila

TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila

Upiecť naozaj skvelú piškótu je cieľom každej gazdinky. Nie vždy to však je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Už keď si myslíme, že piškóta krásne pri pečení rastie, tak nemáme čo viac pokaziť. Avšak zlom prichádza v momente, keď piškótu  vyberieme rz rúry. Zrazu z ničoho nič ,,spľasne" alebo sa v nej spraví nepekná priehlbina a vašak krásna piškóta je fuč. Ak chcete aby sa vám piškóta vždy vydarila, prečítajte si nasledujúce tipy.
  1. Bielka musia byť vždy vyšľahané dotuha aby nadvihli cesto. Sneh z bielok musí byť lesklý a tuhý tak, že keď otočíte misku hore dnom bude držať pevne na dne
  2. Plech na pečenie radšej vyložte papierom na pečenie, pretože ak formu vymastíte, cesto sa vám pri krajoch nemusí rovnomerne dvíhať a v strede sa môže vytvoriť bublina
  3. Ak pridáte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy alebo 1/2 lyžičky a 1 PL vody piškóta vám lepšie narastie
  4. Rúru vždy prehrejte a hneď po vymiešaní cesta ho vložte piecť do rúry. Vyvarujte sa zapínaniu rúry až keď máte cesto pripravené.
  Vyskúšajte tieto piškótové cestá:
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár