TIP | Aby sa vám piškóta vždy vydarila
Upiecť naozaj skvelú piškótu je cieľom každej gazdinky. Nie vždy to však je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Už keď si myslíme, že piškóta krásne pri pečení rastie, tak nemáme čo viac pokaziť. Avšak zlom prichádza v momente, keď piškótu vyberieme rz rúry. Zrazu z ničoho nič ,,spľasne" alebo sa v nej spraví nepekná priehlbina a vašak krásna piškóta je fuč.
Ak chcete aby sa vám piškóta vždy vydarila, prečítajte si nasledujúce tipy.
Bielka musia byť vždy vyšľahané dotuha aby nadvihli cesto. Sneh z bielok musí byť lesklý a tuhý tak, že keď otočíte misku hore dnom bude držať pevne na dne
Plech na pečenie radšej vyložte
papierom na pečenie, pretože ak formu vymastíte, cesto sa vám pri krajoch nemusí rovnomerne dvíhať a v strede sa môže vytvoriť bublina
Ak pridáte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy alebo 1/2 lyžičky a 1 PL vody piškóta vám lepšie narastie
Rúru vždy prehrejte a hneď po vymiešaní cesta ho vložte piecť do rúry. Vyvarujte sa zapínaniu rúry až keď máte cesto pripravené.
Vyskúšajte tieto piškótové cestá: