NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Šalát Caprese
Šalát Caprese
Recept Šalát Caprese
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   1.2.2015

Šalát Caprese

Podľa mňa je Caprese letná záležitosť, vtedy paradajky chutia ako paradajky a mám chuť na ľahšie jedlá. Ja som ale na toto skvelé predjedlo dostal chuť v zime :)

Suroviny
zrelé
paradajky
mozzarella
čerstvá
bazalka
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
Na Caprese treba naozaj zrelé paradajky, ak sa vám ich podarí kúpiť v zime, máte šťastie. Ja kupujem v zime hlavne cherry paradajky, lebo tie chutia aj v zime, niektoré sú  naozaj výborné a za dobrú cenu. Ďalšou dôležitou surovinou je mozzarella, najlepšia je "di bufala" z byvolieho mlieka. Ako tak rozmýšľam, vlastne to ani nie je recept, veď to zvládne aj malé dieťa :)
  1. Stačí nakrájať paradajky, natrhať mozzarellu a lístky čerstvej bazalky, so sušenou to ani neskúšajte.
  2. Prekvapnúť kvalitným olivovým olejom, dochutiť soľou.
  3. Ja ešte pridávam štipku čerstvo mletého čierneho korenia, asi mám na neho slabosť, lebo ho dávam takmer všade. Dobrú chuť :)
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár