Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra

Zdieľajte recept

Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra

4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syraVyprážaný syr a hranolky je obľúbené jedlo nie len dospelých ale hlavne detí. Nie je to síce najzdravšie jedlo, ale pokiaľ ho nemáme zaradený v jedálničku denno-denne, neublíži nám. Všimli ste si, že doma pripravený je vždy iný ako ten z reštaurácie?

Ak aj vy máte problém, že sa vám syr rozteká a vyskúšali ste už snáď všetky druhy syrov, máme pre vás pár rád, ako tomu zabrániť:

  1. Používajte na vyprážanie syr s vysokým obsahom tuku.
  2. Obalte syr v trojobale dvakrát. Väčšia vrstva udrží syr pokope alebo
  3. Obalený syr dajte do mraziaceho boxu na pol hodinu. Syr stuhne a pri vyprážaní sa najskôr vytvorí chrumkavý obal, čo zabráni syru vytekať.
  4. Nezabúdajte, že olej musí byť rozpálený.

Po týchto radách vám už zaručene syr nevytečie :)

Malý tip na záver:

Vymente hranolky za pečené zemiaky. Tie si najskôr mierne predvarte, zlejte, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a cesnakovým korením a dajte piecť.

Dobrú chuť :)

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>