NajRecept.sk Dezerty Nepečená kakaová whiskey roláda
Nepečená kakaová whiskey roláda
Recept Nepečená kakaová whiskey roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   25.2.2015

Nepečená kakaová whiskey roláda

Tento jednoduchý recept je to pravé pre milovníkov RAW dezertov. Kakaovo-kávovo-whisky roláda plnená višňami a mascarpone-šľahačkovým krémom. Višne sa dajú nahradiť akýmkoľvek ovocím podľa chuti.

Suroviny
(Bebe, Club..) 300 g
maslové keksy
100 g
práškový cukor
3 PL
kakao
50-60 ml
čierna káva
15 ml
whisky

Na plnku:

(zmäknuté) 150 g
maslo
250 g
mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor
(bez kôstok)
zavárané višne
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvaríme kávu a necháme ju trochu vychladnúť.
  2. Na roládu si najemno pomelieme keksíky.
  3. Pridáme k nim cukor, kakao, kávu aj whisky, a rukou vypracujeme hladké, trochu lepkavé cesto (keď sa vám zdá suché tak pridajte ešte trošku kávy).
  4. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke.
  5. Zatiaľ si pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista, primiešame cukor a mascarpone.
  6. Šľahačku si vyšľaháme do tuha a zapracujeme ju do krému.
  7. Hotový hladký krém odložíme do chladničky.
  8. Cesto si rozvaľkáme medzi dvoma fóliami (aby sa nelepilo) do obdĺžnikového tvaru hrúbky minimálne 0,5 cm.
  9. Rovnomerne ho natrieme krémom a do stredu poukladáme dva rady višní (bez šťavy).
  10. Cesto opatrne zrolujeme do rolády a dáme dobre zatuhnúť do chladničky. Krája sa najlepšie horúcim nožom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár