NajRecept.sk Chuťovky Nakladaný camembert s horčicovým dipom
Nakladaný camembert s horčicovým dipom
Recept Nakladaný camembert s horčicovým dipom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   7.2.2015

Nakladaný camembert s horčicovým dipom

Nakladaný camembert s mini mozzarellou, vlašskými orechmi, zeleným korením a v olivovom oleji. V chlade odpočíval 10 dní. Syr vyzrel, zmäkol a chute sa prepojili. Na tento recept používam najradšej syr Camembert 45% z Lidlu. Podával som s horčicovo medovým pikantným dipom.

Suroviny
syr s bielou plesňou
mini mozzarela
vlašské orechy
nakladané zelené korenie
cibuľa
olivový olej
soľ
mleté chili papričky
(tymián, rasca, chilli, pivná ingrediencia)
plzeňské korenie

Horčicový dip:

plnotučná horčica
pomer k horčici 2:1
med
chilli pasta
zo syra, pomer 1:2 k horčici s medom
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Syr som rozkrojil a dochutil som ho korením, do jednej polovice som vtlačil vlašské orechy, polovice syra som spojil a rozkrojil na štrvtinky.
  2. Na dno pohára som dal kolieska cibule, zelené korenie, mleté chilli, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
  3. Postupne som ukladal syr, medzery som vypĺňal mozzarellou a vlašskými orechmi. Spravil som niekoľko vrstiev a na záver som zalial olivovým olejom.
  4. Pohár som zavrel a dal do chladu. Zabudol som na neho na dlhých 10 dní, asi dvakrát som ho otvoril a skontroloval. Pri príprave treba dbať na čisté náradie, ruky a suroviny aby sa nám syr nepokazil, konzervujeme len soľou.
  5. Prešlo 10 dní - syr je vláčny, vyzretý a chute sa navzájom spojili. Rozhodol som sa, že budem podávať s horčicovo medovým chilli dipom.
  Horčicový dip:
Pri príprave je dôležité dobre spojiť med s horčicou a chilli, trvá to chvíľku a až potom pridávať olivový olej. Večer spravím chrenovú omáčku s kremžskou horčicou a zase s olivovým olejom zo syra.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár