NajRecept.sk Dezerty Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou
Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou
Recept Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   19.2.2015

Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou

Jednoduchý a výborný dezert. Na blogu je už pridaných niekoľko receptov na tento tradičný taliansky dezert, ale verím, že kombinácia kokosovej chuti s lahodnou čokoládovou polevou určite nesklame. Naozaj k tomuto dezertu nie sú potrebné siahodlhé komentáre, len krátke doporučenie vyskúšať ho.

Suroviny
120 ml
mlieko
7 g (1 PL plná)
želatína
360 ml
šľahačková smotana
50 g
cukor
1 ks (prípadne použite vanilkový cukor)
vanilkový lusk
50 g
strúhaný kokos

Čokoládová poleva:

250 ml
šľahačková smotana
100 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Želatínu zalejeme mliekom a necháme cca 10 min. napučať.
  2. Do smotany pridáme strúhaný kokos, vanilkový struk (zrniečka, prípadne vanilkový cukor), cukor.
  3. Zahrejeme (nevaríme) len pokým sa roztopí cukor. Odstavíme.
  4. Mlieko so želatínou mierne zahrejeme, kým sa želatína rozpustí.
  5. Smotanu precedíme cez sitko do rozpustenej želatíny a premiešame.
  6. Naplníme poháre a odložíme do chladničky stuhnúť minimálne na 6 hodín. Najlepšie na noc.
  7. Smotanu na čokoládovú polevu zahrejeme a nalámeme čokoládu do smotany.
  8. Dobre premiešame, kým sa čokoláda rozpustí.
  9. Polevou polejeme vrch stuhnutej panna cotty a odložíme ešte do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu. Môžeme zdobiť kokosovými plátkami.
Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár