NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla
Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla
Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   10.2.2015

Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

Postup prípravy tejto štrúdle je rovnaký ako pri recepte na Šťavnatú štrúdlu, akurát jej obsah je odlišný. Mak a čerešne sa krásne dopĺňajú. Tak neváhajte vyskúšať aj túto kombináciu :)

Suroviny
lístkové cesto
(čerešňový, jahodový, malinový, podľa chuti)
džem
(mletý)
mak
2 PL
práškový cukor
(nastrúhaná)
citrónová kôra
(odkôstkované, zavárané, v lete i čerstvé)
čerešne
(roztopené, na pokvapkanie)
maslo
(na potretie)
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti (vzniknú nám dve rolády).
  2. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
  3. Natrieme naň džem (nešetrite :))
  4. Mak zmiešame s práškovým cukrom a natrúhame citrónovú kóru (poriadne).
  5. Mak nasypeme na natretý džem a jemne rukou nanesieme na celé cesto.
  6. Dobre pokvapkáme roztopeným maslom.
  7. Pozdĺžne poukladáme odkôstkované čerešne.
  8. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.
  9. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  10. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  11. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.
     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár