Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Zdieľajte recept

Domáce pšeničné tortilly plnˇené dúhou

By 21. február 2015

Spravila som ich na podporu tolerancie inakosti, ľudskosti a znášanlivosti v našej spoločnosti - preto sú plnené dúhovou plnkou.

Keď okoštujete čerstvé tortilly, už nikdy nebudete chcieť tie v sáčku s dobou trvanlivosti z obchodu. Sú dokonale tenučké - môžete si ich potrieť olivovým olejom, posoliť morskou soľou, zohriať krátko v rúre do chrumkava a polámané máčať rovno v nátierke typu hummus, či v pikantnej salse. Alebo naplniť zeleninovým šalátom, grilovaným kuracím mäsom, zaliať jogurtovým dipom a stočiť - tak ostanú mäkké a poddajné. Chuťovo neutrálne, patriace do kategórie chlieb/pečivo znesú akúkoľvek plnku podľa vašej chuti a fantázie.
Ich príprava nemôže byť jednoduchšia. Hotové ich môžete zamraziť, či uskladniť v chlade a pred použitím zohriať na panvici.

Z uvedeného množstva dostaneme 7 ks pšeničných tortil.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najskôr v miske premiešam suché prísady.
  2. Pridáme vodu a olej a stierkou miešam, kým sa to nespojí.
  3. Oškriabem okraje misky a rukou spojím cesto do hladkej gule, ktorú rozdelím na 6-7 rovnakých častí. Tie vygúľam, ak treba trošku si podsypem.
  4. Guľôčky nechám pod utierkou odležať dobrú polhodinu.
  5. Potom ich vyvaľkám na tenučké okrúhle placky, ktoré opekám nasucho na poriadne vyhriatej panvici, strednej teploty.
  6. Najskôr z jednej strany 1 minútu, potom 30 sekúnd z druhej strany. Približne. Cesto sa pri pečení trochu zbublinkuje a vytvoria sa na ňom svetlohnedé fliačky, podobne ako na lokši. Ide to veľmi rýchlo.

Plnila som ich postrúhanou čerstvou zeleninou - mrkva, cukiny, sladké papriky - červená, zelená a žltá, zaliate smotanovým dipom s kôprom a morskou soľou. Boli výborné!

Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>