NajRecept.sk Zdravé recepty Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou
Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou
Recept Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Vysokoskolak v kuchy    ·   14.1.2015

Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Krásny podvečer všetkým! Nasledujúci týždeň odchádzam z Brna na sviatky domov. Moje pôsobenie v kuchyni je preto momentálne podriadené likvidácii všetkých zásob v chladničke. Konečne sa mi podarilo spotrebovať posledné vajcia a hoci výtvor, ktorý z nich vznikol ťažko možno popísať slovom recept, berte ho jednoducho ako inšpiráciu ak podobne neviete čo s vajíčkami.

Suroviny
(vo vlastnej šťave, kúsky s hmotnosťou mäsa 135 g) 1 konzerva
tuniak
(malá) 1/2
cibuľa
2 ČL
kremžská horčica
2 ks
vajce
bylinková soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na prípravu sa výborne hodia zapekacie mištičky na soufflé, kde na spodok vložíme tuniaka zmiešaného s cibuľou posekanou nadrobno.
  2. Na to dáme vrstvu kremžskej (či akejkoľvek inej) horčice a navrch vyklepneme vajce, najlepšie tak, aby sme neporušili žĺtok.
  3. Posypeme bylinkovou soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým bielka nie sú pevné a žĺtok ešte mierne tekutý (to sú, samozrejme, moje preferencie, pokojne si to prispôsobte svojím chuťovým pohárikom).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár