TIP na nedeľný obed | Cesnačka & Bryndzové halušky
Opäť je pred nami nedeľa my vám ponúkame v novom roku nový tip na nedeľný obed. Tento krát je v znamení slovenských jedál. Ako polievku servírujeme cesnačku, hlavným jedlom budú bryndzové halušky a sladkým záverom diétny bielkovinový koláčik. Hor sa do varenia priatelia :)
Polievka: Cesnačka
Ingrediencie:
Postup prípravy nájdete tu: Cesnačka
Hlavné jedlo: Halušky s bryndzou
Ingrediencie:
zemiaky - 1 kg
polohrubá múka - 350 g
bryndza - 250 g
kyslá smotana - 200 ml
slanina - 200 g
soľ
Postup prípravy nájdete tu: Halušky s bryndzou
Dezert: Bielkovinový koláčik s orechami
Ingrediencie:
bielko - 6 ks
žĺtok - 3 ks
proteín - 2 odmerky (ľubovoľný)
tvaroh - 300 g (hrudkový odtučnený)
škorica - mletá
sladidlo
sóda bikarbóna - (alebo kypriaci prášok)
Na posypanie:
Postup prípravy nájdete tu: Bielkovinový koláčik s orechami