NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami
Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami
Recept Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   6.1.2015

Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami

Pšenová kaša - zdravá alternatíva na raňajky, či desiatu. Pšeno má vysoký obsah železa, spevňuje kosti a posilňuje obličky. Je to jediná zásaditá obilnina, prečisťuje organizmus a pomáha proti únave. Ingrediencie sú na dve porcie.

Suroviny
1 hrnček
pšeno
štipka soli
(pokrájaná na kocky)
hruška
kúsok
maslo
1 ČL
javorový sirup
opražené na masle alebo kokosovom oleji
pekanové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hrnček pšena opláchneme vodou.
  2. Zalejeme ho na pár minút vriacou vodou, ktorú zlejem (odstráni z neho horkosť).
  3. Varím ho v dvojnásobnom množstve vody, so štipkou soli na miernom plameni 15 minút.
  4. Vypnem, nechám dôjsť 5 minút. Ak prebýva voda, zlejem ju.
  5. Vmiešam doň na kocky pokrájanú hrušku, kúsok masla a lyžičku javorového sirupu.
  6. Podávam s pekanovými orechami, krátko opraženými na masle alebo suchej panvici.Maslo môžete nahradiť kokosovým olejom.
  7. Ovocie a orechy môžete variovať podľa zásob, sezóny a svojej chuti.
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár