Cesto
Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
Pred pečením necháme buchty z cesta na plechu ešte kysnúť 20-30 minút.
Buchty dobre potreme pred pečením olejom zo všetkých strán. Tento krok je dôležitý, buchty tak dostanú výbornú chuť.
Buchty naplníme ľubovoľnou plnkou (lekvár, nutella, tvaroh, orechy, škorica, jablká, puding..).
Tvarohová plnka:
Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom.
Primiešame k nemu vyšľahaný sneh z bielka a naplníme buchty.
Plnku môžeme dochutiť škoricou.
Podľa spomínaného receptu môžeme upiecť aj rúrky plnené plnkou z ricotty a cukru. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásy a obkrútime okolo kovových rúrok na trubičky, ktoré sme potreli olejom. Upečené a vychladnuté naplníme.
Dobrú chuť!