NajRecept.sk Sladké jedlá Kysnuté buchty
Kysnuté buchty
Recept Kysnuté buchty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   18.1.2015

Kysnuté buchty

Suroviny

Cesto:

450 g
hladká múka
1/2 kocky
droždie
270 ml
mlieko
0,5 dl
olej
1 ks
vajce
40 g
cukor
soľ

Tvarohová plnka:

100 g
jemný tvaroh
(podľa chuti)
práškový cukor
vanilkový cukor
1 ks
žĺtok
1 ks (vyšľaháme sneh)
bielok
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto
  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
  3. Pred pečením necháme buchty z cesta na plechu ešte kysnúť 20-30 minút.
  4. Buchty dobre potreme pred pečením olejom zo všetkých strán. Tento krok je dôležitý, buchty tak dostanú výbornú chuť.
Buchty naplníme ľubovoľnou plnkou (lekvár, nutella, tvaroh, orechy, škorica, jablká, puding..). Tvarohová plnka:
  1. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom.
  2. Primiešame k nemu vyšľahaný sneh z bielka a naplníme buchty. 
  3. Plnku môžeme dochutiť škoricou.
Podľa spomínaného receptu môžeme upiecť aj rúrky plnené plnkou z ricotty a cukru. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásy a obkrútime okolo kovových rúrok na trubičky, ktoré sme potreli olejom. Upečené a vychladnuté naplníme. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár