Čučoriedkový kysnutý koláč

Zdieľajte recept

Čučoriedkový kysnutý koláč

By 2. január 2015

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Pripravíme si kvások: Do pohára vlažného mlieka (nesmie byť horúce) rozmiešame droždie, štipku soli, cukru, štipku polohrubej múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Kvások pridáme k ostatným surovinám: k 1/2 kg múky, 80 g palmarínu, 80 g prášk. cukru, 1 ČL vanilky, citrónovej kôry, 1 žĺtku, podľa potreby mlieka. Spracujeme na cesto, necháme vykysnúť.
  3. Plech vymastíme a rozložíme naň kysnuté cesto.
  4. Na cesto rozložíme strúhané jabĺčka, čučoriedkový kompót, slivky s kompótu. Môžeme trošku posypať cukrom a škoricou.
  5. Nakoniec na koláč rozmrvíme posýpku, ktorú pripravíme zmiešaním surovín na posýpku.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Čučoriedkový kysnutý koláč

 

Čučoriedkový kysnutý koláč

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (7 hlasov, priemerne: 2,57 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>