NajRecept.sk Dezerty Čučoriedkový kysnutý koláč
Čučoriedkový kysnutý koláč
Recept Čučoriedkový kysnutý koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
zuzana jariabekova    ·   2.1.2015

Čučoriedkový kysnutý koláč

Suroviny
1/2 kg (izbovej teploty)
múka polohrubá
80 g (zmäknutého)
palmarín
80 g
cukor práškový
1 ČL
cukor vanilkový
citrónová kôra
1 ks
žĺtko
štipka
soľ
štipka
cukor
1/2 (20 g)
droždie
1/4 l (vlažné)
mlieko
na vymastenie plechu
cera a múka hrubá

Posýpka:

3 PL
múka hladká
2 PL
maslo
3 PL
cukor práškový ml.

Ovocie:

alebo 7 dcl čučor.kompótu
čočoriedky
podľa svojej chuti
postrúhané zavárané jablká, slivky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si kvások: Do pohára vlažného mlieka (nesmie byť horúce) rozmiešame droždie, štipku soli, cukru, štipku polohrubej múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Kvások pridáme k ostatným surovinám: k 1/2 kg múky, 80 g palmarínu, 80 g prášk. cukru, 1 ČL vanilky, citrónovej kôry, 1 žĺtku, podľa potreby mlieka. Spracujeme na cesto, necháme vykysnúť.
  3. Plech vymastíme a rozložíme naň kysnuté cesto.
  4. Na cesto rozložíme strúhané jabĺčka, čučoriedkový kompót, slivky s kompótu. Môžeme trošku posypať cukrom a škoricou.
  5. Nakoniec na koláč rozmrvíme posýpku, ktorú pripravíme zmiešaním surovín na posýpku.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár