NajRecept.sk 15 minútovky Červená šošovica s ľahkou omeletkou a zelerovými výhonkami
Červená šošovica s ľahkou omeletkou a zelerovými výhonkami
Recept Červená šošovica s ľahkou omeletkou a zelerovými výhonkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   18.1.2015

Červená šošovica s ľahkou omeletkou a zelerovými výhonkami

Sľúbili sme si doma a tiež vám zdravšie, ľahko stráviteľné a chutné večere. Nech sa páči, štartujeme.Ingrediencie sú pre dve osoby.

Suroviny
150 g
červená šošovica
2 ks
vajce
2 ks
bielko
1 ks
bobkový list
1 ks
nové korenie
drvená rasca
soľ
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Šošovicu prepláchnem v čistej vode a dám variť spolu s bobkovým listom a novým korením. Vody dám od oka, približne dvojnásobok šošovcie. Po uvarení domäkka, čo trvá asi 20 minút, ju dosolím.
  2. Na jednu omeletu v miske zmiešam 1 vajíčko a 1 bielko, osolím.
  3. Na rozohriatu palacinkáreň natriem mašlovačkou jemnú vrstvu oleja.
  4. Vylejem vajíčko, posypem pomedzi prsty drvenou rascou a pomaly pečiem.
  5. Ešte keď je zvrchu trochu mokrá ju zviniem priamo na panvici do palacinky a podávam spolu so šošovicou.
  6. Šošovicu pokvapkám citrónovou šťavou - uľahčuje to vstrebávanie železa, ktoré výdatne obsahuje a dochutím zelerovými stonkami.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár