NajRecept.sk Tipy a triky Ako pripraviť skvelé smoothie
Ako pripraviť skvelé smoothie
Recept Ako pripraviť skvelé smoothie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   30.1.2015

Ako pripraviť skvelé smoothie

Ako pripraviť skvelé smoothie

  1. Smoothie sa nedá len piť Prečo piť smoothie ako kokteil, keď si ho môžete pripraviť o deň skôr a jesť ho namiesto toho ako raňajky? Jednoducho nalejte svoje obľúbené smoothie do foriem na nanuky alebo misky a dajte zamraziť. Ráno jednoducho vyberiete misku, vezmete so sebou do práce a môžete si pochutnávať na sviežom občerstvení. Taktiež sa smoothie takto lepšie prepravuje ako v pohári, čo myslíte?
  2. Osviežte ovocné smootie Áno, každý nemá rád čerstvú zeleninu. Tá sa v poslednej dobe spája najmä s vegetariánmi a vegánmi, prípadne s ľuďmi stravujúcimi sa raw. Zelenina však dokáže osviežiť smoothie nielen na chuti ale i na vzhľade. Stačí ak do neho pridáte niekoľko špenátových listov (napríklad ku kyslému ovociu ako sú citrusy alebo ananás, ktoré veľmi dobre zamaskuje zelenú farbu).
  3. Nevynechávajte prípravu ranného smoothie, pretože na jeho prípravu nemáte čas Uznávame, niekedy je ráno ťažké vstať v predstihu aby sme si mohli pripraviť výdatné raňajky, najmä ak si ráno dlhšie pospíme. Ak aj vy nepatríte k ranným vtáčatám, pripravte si svoj smoothie deň vopred. Je to naozaj jednoduché. Stačia vám na to košíčky na muffiny. Svoj obľúbený smoothie si pripravte večer, nalejte ho do papierových košíčkov na muffiny a dajte na noc do mrazničky.Ráno potom len stačí vložiť košíčky do sáčkov a v práci zmiešať s mliekom. Prípadne ich môžete zmiešať do pohára ešte doma a kým prídete do práce smoothie sa vám roztopí v mlieku alebo jogurte.
  4. Použivate len čerstvé ovocie? Zásadne používate iba čerstvé ovocie, do ktorého pridávate ľad aby z neho vznikol studený nápoj? Uľahčite si prácu a pripravte si smoothie z mrazeného ovocia. Ovocie môžete kúpiť už mrazené alebo si ho zmrazte doma. Ak sa vám často pokazia banány, dajte ich do mrazničky a zmrazené použite na prípravu smoothie. Získate tak studený osviežujúci nápoj, do ktorého už nemusíte pridávať žiaden ľad.
  5. Smoothie pripravujete iba z ovocia bez ostatných surovín? Je samozrejme zdravé dať telu prísun živín na celý deň z ovocia v jednom pohári. Väčšina používa na osvieženie viac ovocnej šťavy alebo biely jogurt. Vyskúšajte niečo nové a pridajte trochu mandľového mlieka alebo arašidového masla - chuť, ktorá vznikne ulahodí zaiste viacerým.  
  6. Pripravte si mix ovocia, ktoré chcete použiť na smoothie Pripravte si vopred mix ovocia, ktoré budú k dispozícií vždy keď to budete potrebovať. Keď vás chytí mlsná a pôjdete si pripraviť smoothie - jednoducho vyberiete mix ovocia, na ktoré máte chuť, pridáte trochu jogurtu alebo mlieka a rozmixujete. Je to oveľa rýchlejšie ako hľadať kombinácie čerstvého ovocia, najmä ak máte málo času.
  7. Rýchle umývanie špinavého mixéra Umývanie špinavého mixéra je nielen časovo náročné ale tiež aj prácne. Ak však chcete šikovne ušetriť čas a mať mixér čistý vyskúšajte do neho naliať čistú vodu do polovice, pridať kvapku čistiaceho prostriedku a zapnúť mixér. Po chvíli bude mixér čistý. Teraz ho len prepláchuť čistou vodou a nechať osušiť. Mixér máte takto pripravený na ďalší osviežujúci smoothie.
Zdroj: Delish.com

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár