NajRecept.sk Tipy a triky 5 najväčších chýb, ktoré robíte pri skladovaní jedla v chladničke
5 najväčších chýb, ktoré robíte pri skladovaní jedla v chladničke
Recept 5 najväčších chýb, ktoré robíte pri skladovaní jedla v chladničke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   30.1.2015

5 najväčších chýb, ktoré robíte pri skladovaní jedla v chladničke

5 najväčších chýb, ktoré robíte pri skladovaní jedla v chladničke

Vonia vaše mlieko ako cibuľa? Šalát ochabol do týždňa? Vyhadzujete šunku skôr ako ju použijete? Vyvarujte sa týmto chybám a možno zistíte, že tým stratíte a vyhodíte menej jedla ako doteraz.

  1. Skladujete mlieko vo dveráchTeplota v chladničke je najvyššia vo dverách chladničky. To môže poznamenať dĺžku spotreby mlieka a mliečnych výrobkov. Uložte ich radšej do poličky v chladničke a mliečne výrobky vám vydržia dlhšie.
  2. Neudržiavate mäso v zásuvke na mäsité jedlá Táto zásuvka by sa mala nachádzať v spodnej časti chladničky. Väčšina modelov chladničiek má tento priestor navrhnutý tak, aby boli potraviny uložené v tomto priestore v chladnejšom prostredí ako zvyšok chladničky. Je to ideálne miesto pre čerstvé mäso, hydinu a údeniny. Často majú tieto zásuvky aj vlastné nastavenia teploty - vyberte najchladnejšiu voľbu a udržíte mäso tesne pod bodom mrazu. Vďaka tomu zostane mäso dlhšie čerstvé. Pamätajte však, že toto mäso udržiavajte v nádobách tak, aby z neho neunikala šťava, ktorá dokáže ostatné jedlo pokaziť.
  3. Nedostatočne vyčistená chladnička Ak máte pocit, že vo vašej chladničke je teplejšie ako obvykle, chyba môže byť v tom že je znečistená. Mali by ste mať na pamäti, že je potrebné chladničku spolu s mrazničkou niekoľko krát ročne vyčistiť. Toto pravidlo platí dvojnásobne ak máte doma zvieratá ako mačky alebo psy. Chladničku by ste mali čistiť tak, že chladničku odpojíte, vyčitíte všetky mriežky a kefou vyčitíte celú chladničku. Na vyčistenie chladničky môžete použiť ocot rozmiešaný s vodou. Taktiež by ste nemali zabudnúť ani na tesnenie dverí chladničky. Dôkladne vyčistite tesnenie a skontrolujte či dvere dostatočne priliehajú. Ak vám dvere nedoliehajú, môže práve to byť dôvodom, prečo máte v chladničke tepolotu, ktorá nezodpovedá nastaveniam.
  4. Nebalíte jedlo tesne pred zamrazením Či už na zabalenie potravín uchovávaných v chladničke používate uzatvárateľné vrecká, alobal alebo potravinársku fóliu, uistite sa, že ste pri zabalení z nich odstránili všetok nadbytočný vzduch. Ak používate na skladovanie misky, naplňte ich až po povrch.
  5. Neukladáte zeleninu a ovocie do chladiacich potravinových dóz Už z názvu vám môže byť jasné, že tieto misky slúžia na uchovávanie potravín v chladničke. Skladujte brokolicu, šalát a zeleninu v týchto dózach osobitne v týchto dózach a zostanene prekvapení, ako dlho vám vydržia čerstvé.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár