NajRecept.sk Ryby a morské plody Zubáč pod voňavou perinkou
Zubáč pod voňavou perinkou
Recept Zubáč pod voňavou perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   22.12.2014

Zubáč pod voňavou perinkou

Suroviny
(filety) 6 ks
zubáč
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1 dcl
smotana na šľahanie
2 dcl
mlieko
muškátoý oriešok
soľ
olivový olej
(nešetrite ňou)
petržlenová vňať
1 balenie
olovoucké syrečky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dno zapekacej misky potriem tenkou vrstvou olivového oleja.
  2. Jednotlivé filety opláchnem vo vode, osušíme, osolíme.
  3. Poukladám ich do zapekacej misy.
  4. Maslo rozpustím v kastróli, pridám múku, nastrúham muškátový oriešok a spravím zlatavú zásmažku.
  5. Zalejem ju mliekom a keď ju na slabom plameni vymiešame do hladka, osolím ju a prilejem smotanu.
  6. Privediem do varu a vzápäti bešamel vypnem.
  7. Primiešam nasekanú petržlenovú vňatku.
  8. Ešte teplým bešamelom zalejem zubáča.
  9. Na vrch poukladám kolieska olomockých syrečkov.
  10. Zapekám na 180°C približne 25 minút.
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár