Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

Zdieľajte recept

Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

By 3. december 2014

Asi vás ako prvé napadlo čo to vlastne gremolata je. Gremolata je zmes petržlénu, citronovej kôry, oleja a cesnaku. Tento recept odporúčam všetkým, ktorí majú radi ryby a trošku netradičné chute.

Ingrediencie sú na 4 porcie.

Ingrediencie

Postup prípravy

Filety

  1. Rozpustíme maslo, do ktorého pridáme strúhanku, orechy, citrónovú kôru a šťavu z 1 citróna, polovicu nasekanej petržlenovej vňate a polovicu rozmarínu. Všetko zmiešať dohromady.
  2. Ryby si osolíme z každej strany a uložíme do alobalom vyloženej zapekacej misky.
  3. Na vrch každého filetu rovnomerne popritláčame plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre okolo 25- 30 minút.
  4. Zmiešame cesnak, zvyšnú citronovú šťavu a kôru, rozmarín, petržlenovu vňať a chilli papričku.
  5. Zmiešame s olejom, kým sa to všetko nespojí.
  6. Týmto dresigom rovnomerne polejeme upečené rybacie filety.

Gremolatové zemiaky

  1. Uvaríme zemiaky v osolenej vode.
  2. V mixéri rozmixujeme petržlenovú vňať, cesnak, citrónovú kôru a olej okoreníme a osolíme.
  3. Túto zmes spolu s piniovými orieškami a maslom zmiešame do mäkka uvarených a najemno popučených zemiakov.

Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi (1)

Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi (2)

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>