NajRecept.sk Ryby a morské plody Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Recept Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Evca    ·   3.12.2014

Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

Asi vás ako prvé napadlo čo to vlastne gremolata je. Gremolata je zmes petržlénu, citronovej kôry, oleja a cesnaku. Tento recept odporúčam všetkým, ktorí majú radi ryby a trošku netradičné chute. Ingrediencie sú na 4 porcie.

Suroviny
2 PL
maslo
50 g
strúhanka
1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno)
vlašské orechy
z 1 ks
šťava citrónová
z 1 ks
kôra citrónová
2 PL (čerstvá, nasekaná)
petržlenová vňať
2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené
rozmarín
4 filety po 150 g
treska
2 strúčiky (pretlačené)
cesnak
1 sk
chilli paprička
3 PL (alebo orechový olej)
olivový olej

Gramolatové zemiaky

zemiaky
hrsť
petržlenová vňať
2 strúčiky (nasekané)
cesnak
z 1 ks
citrónová kôra
1 PL
olivový olej
čierne korenie
soľ
2 PL
maslo
hrsť
píniové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
Filety
  1. Rozpustíme maslo, do ktorého pridáme strúhanku, orechy, citrónovú kôru a šťavu z 1 citróna, polovicu nasekanej petržlenovej vňate a polovicu rozmarínu. Všetko zmiešať dohromady.
  2. Ryby si osolíme z každej strany a uložíme do alobalom vyloženej zapekacej misky.
  3. Na vrch každého filetu rovnomerne popritláčame plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre okolo 25- 30 minút.
  4. Zmiešame cesnak, zvyšnú citronovú šťavu a kôru, rozmarín, petržlenovu vňať a chilli papričku.
  5. Zmiešame s olejom, kým sa to všetko nespojí.
  6. Týmto dresigom rovnomerne polejeme upečené rybacie filety.
Gremolatové zemiaky
  1. Uvaríme zemiaky v osolenej vode.
  2. V mixéri rozmixujeme petržlenovú vňať, cesnak, citrónovú kôru a olej okoreníme a osolíme.
  3. Túto zmes spolu s piniovými orieškami a maslom zmiešame do mäkka uvarených a najemno popučených zemiakov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár