NajRecept.sk Tipy a triky ✳ Vianočné pečenie ✳
✳ Vianočné pečenie ✳
Recept ✳ Vianočné pečenie ✳
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   7.12.2014

✳ Vianočné pečenie ✳

✳ Vianočné pečenie

 

Advent je nielen obdobím čakania na Vianoce ale tiež i časom, kedy všetky šikovné gazdinky oprášia vianočné recepty, vytiahnú plechy, formičky a oblečú zásteru. Veď predsa Vianoce bez typického vianočného pečiva a cukroviniek by neboli Vianocami. U nás doma každý rok musia byť medovníky, grilážky, vanilkové rožky, linecké koláčiky a k tomu niečo extra, čo skúšame po prvý krát (samozrejme, ak je to jedlé).

Do tejto témy týždňa vám zhrnieme niekoľko overených receptov na klasické koláčiky, no i na tie trochu netradičné. Prajem vám veľa energie do pečenia a nech sa všetky koláčiky vydaria.

Medovníky

V tomto recepte je síce cesto použité na výrobu adventného venca, no bez starostí ho môžete použiť na medovníky. Po upečení budú mäkké a zavoňajú všetkým susedom.

Recept nájdete tu:  Medovníky

    Zdravé vianočné keksíky

Nevyzerajú príliš vábne, ale úžasne rozvoniavajú a výborne chutia. Voňavé po mede a orieškoch, chrumkavé a krehké. Chcete aj vy ochutnať? Podľa tohto receptu sa vám zaručene vydaria. Z porcie cesta upečiete 3 plechy keksíkov.
Recept nájdete tu:  Zdravé vianočné keksíky
Linecké koláčiky
Klasika, ktorá tvorí Vianoce. Tieto sú moje najobľúbenejšie, preto nesmú nikdy chýbať a pre istotu i tajné zásoby, z ktorých si odoberám :-)
Recept nájdete tu: Linecké koláčiky

Marcipánové nepečené bonbóny

Odkedy som ich prvý krát vyskúšala, odvtedy ich pravidelné robí. Sú vynikajúce. ,,Odela" som ich do vianočného šatu :-) Teda aspoň som sa o to pokúsila. Marcipánové bonbóny sú výborná záležitosť a v tomto vianočnom šate boli príjemným spestrením na tácke s vianočnými cukrovinkami.

Recept nájdete tu: Marcipánové nepečené bonbóny

  Nugátové rožteky 

Rožteky, ktorými obmeníte vianočnú klasiku - vanilkové rožky. Nugát im pridá lahodnú chuť a farebné guličky roztomilosť :-) Z jednej dávky upečiete približne 80 kusov rožtekov, čo sa vám môže zdať veľa, avšak ani sa nenazdáte ako rýchlo sa zjedia.

Recept nájdete tu: Nugátové rožteky

Mandľovo-škoricové rožky

Trochu iná no veľmi chutná verzia vanilkových rožkov. Oživte s nimi tento rok vaše Vianoce.

Recept nájdete tu: Mandľovo-škoricové rožky

Perníkové guličky Keď sa vám perníky nevydaria, polámu alebo budú nazvyš, padne vhod tento recept na perníkové guličky.  Sú naozaj vynikajúce. Recept nájdete tu: Perníkové guličky

Medvedie labky

Na mnohých sviatočných stoloch nemôžu chýbať tieto typické vianočné sušienky. Tento recept je od babky, ktorá ho má tiež od svojej babky. Tak Vám bude hádam chutiť :)

Recept nájdete tu: Medvedie labky

Kokosové ježe

Každý ich pozná, každý ich aspoň raz v živote ochutnal no veľa z nás ich doma sami nepripravovali. Preto by ste mali vyskúšať tento Luckin recept na skvostné Kokosové ježe.

Recept nájdete tu: Kokosové ježe

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár