NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou
Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou
Recept Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   15.12.2014

Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou

Dávno sme si nedali recept na polievku. Táto je z tých, ktoré môžeme nazvať "co dúm dal".

Suroviny
(zelená) 1 ks
cuketa
(žltá) 1 ks
cuketa
(mäsité) 2 ks
paradajky
2 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
(kvetová)
morská soľ
olivový olej
soľ
bylinkové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do pekáča s vrchnákom dáme zeleninu, akú máme v špajzi alebo v záhradke.
  2. Posolíme, posypeme bylinkami podľa chuti a polejeme olivovým olejom.
  3. Uzavrieme.
  4. Pečiem 40-50 minút na 200°C. Cieľom je aby zelenina pustila šťavu a trochu sa pripiekla, zavoňala.
  5. Po upečení zlejeme aj so šťavou do kastróla a rozmixujeme. Záleží od typu zeleniny, do tejto som už vodu nepridávala.
Vynikajúca je z pečených zemiakov, so smotanou. Chutí ako hríbová. Možno ju zjemniť trochou smotany, prípadne dochutiť čiernym mletým korením, alebo citrónovou šťavou. Podávame s krutónmi, s cesnakovými alebo parmezánovými bagetkami. Alebo s bryndzou a pažítkou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár