NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Fotorecept | Nepečená kokosová roláda
Fotorecept | Nepečená kokosová roláda
Fotorecept | Nepečená kokosová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   20.12.2014

Fotorecept | Nepečená kokosová roláda

Mojím najobľúbenejším zákuskom počas Vianoc je táto nepečená kokosová roláda. Neviem si ju vynachváliť. Tá rumovo-kokosová aróma a chuť je neuveriteľná. No musíte ju vyskúšať sami.

Suroviny

Kakaová hmota:

70 g (mäkké, večer si ho vytiahnite z chladničky aby do rána poriadne zmäklo)
maslo
250 g
práškový cukor
1 PL
kakao
(alebo Marína) 500 g (5 balení)
keksy Indián
1/2 dcl
rum
1ks
vajce

Kokosová hmota:

180 g
maslo
250 g
práškový cukor
(strúhaný) 250 g
kokos
Postup receptu
Vytlačiť

Je veľmi dôležite aby bolo maslo čo najmäkšie. Ok toho závisí, či sa Vám roláda pri vaľkaní bude rozpadávať. Ak máte valček, do ktorého sa dá naliať teplá voda, použite ten.

  1. Ako prvé si namelieme keksy Indiánky (tak ako meliete orechy).
  2. Pripravíme si kakaovú hmotu. Navážime si všetky ingrediencie, ktoré vypracujeme na tuhé cesto. Pokiaľ sa vám cesto nechce zlepiť, pridajte ešte jedno vajíčko alebo 1/2 dcl rumu.
  3. V druhej miske si vymiešame maslo s cukrom a kokosom.
  4. Na mastnom papieri alebo na gumovej podložke si vyvaľkáme najskôr kakaovú hmotu.  Popri vaľkaní sa vám môžu praje trošku rozpadať, v tom prípade si ich zakaždým pozatláčajte. Vaľkajte do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 0,5-1 cm.
  5. Pridáme rozmiešanú kokosovú hmotu.
  6. Lyžicou ju rovnomerne poroztierame a prejdeme valčekom.
  7. Roládu zrolujeme. Nezabúdajte bočné strany ohýbať smerom dovnútra aby nevypadávala kokosová plnka.
  8. Roládu dáme do chladu. Keď stuhne, zabalíme ju do fólie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár