Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom

Zdieľajte recept

Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom

By 27. december 2014

Neviem čo napísať na úvod k tomuto receptu-nereceptu. Bolo to takto: dostala som chuť na tvaroh. Ale na slano. Zišlo mi na um, že by z neho bol skvelý cesnakový dip. Lenže čo do neho namáčať? Už to mám! Chrumkavú mrkvičku. Avšak, na obed by to predsa len chcelo niečo teplé. Nuž, tak šup s mrkvou do rúry a vyriešené!

Ingrediencie

  • Na pečenú mrkvu:
  • mrkva - 3 ks (veľké)
  • olej - cesnakový
  • talianske bylinky - zmes
  • Na dip:
  • tvaroh - 2/3 vaničky (jemný)
  • cesnak - strúčik (ja som dala dva a to bolo príliš aj na takého milovníka cesnaku, ako som ja)
  • olej - 1ČL (cesnakový)
  • soľ - bylinková

Postup prípravy

  1. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech a pokropíme olejom.
  2. Ochutíme ľubovoľnými koreninami a bylinkami, trebárs zmesou talianskych.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút, najlepšie tak, aby mrkva nebola úplne mäkká, ale v strede trochu chrumkavá.
  4. Kým sa mrkva pečie, pripravíme si dip zmiešaním tvarohu a prelisovaného cesnaku s lyžičkou oleja a ochutíme ho bylinkovou soľou (tu by sa žiadalo aj niečo čerstvé zelené, ale v zimnom období je to s pestovaním trochu náročnejšie).
  5. Následne už len podávame s hotovými mrkvovými hranolkami.

Dobrú chuť :-)

Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom1

Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom

Šudentka astrofyziky, ktorá varí a pečie, keď sa nudí.


Môj blog: www.vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>