Mäsové guľky na smotane

Zdieľajte recept

Mäsové guľky na smotane

By 27. december 2014

Nebudem vás obťažovať poznámkami, že sa to už blíži. Že onedlho tu máme Vianoce. Že nám ostáva už iba pár dní na nákup darčekov. Nebudem písať o tom, že už je načase začať plánovať, čo kedy upiecť, prípadne začať so samotnou prípravou lineckého pečiva a medovníčkov. Hups, vlastne som to urobila.

Presuňme sa teda k inej téme. Čo na obed pár dní pred Božím hodom? Ak patríte medzi mäsožravcov, ale zároveň žijete v presvedčení, že ak sa tohto hriechu na Štedrý deň vzdáte, uvidíte povestné prasiatko, treba si to užiť do zásoby. Takže dnes mäsové guľky!

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky, rovnako aj cesnak.
  2. V miske ich zmiešame s mletým hovädzím mäsom a ochutíme korením, paprikou, oregánom, tymiánom a soľou.
  3. Pridáme lyžičku horčice a pár kvapiek oleja.
  4. Rukami formujeme malé guľky.
  5. Na panvici zohrejeme trochu oleja a guľky sprudka opečieme zo všetkých strán.
  6. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.
  7. Pred koncom vlejeme celý kelímok smotany na varenie a necháme zredukovať do požadovanej konzistencie. Smotanu môžeme ešte prípadne ochutiť oregánom či čímkoľvek sa nám žiada.
  8. Mäkké guľky servírujeme napríklad s cuketou opečenou na masle.

Dobrú chuť!

Prosím, ospravedlňte vizuálnu stránku tohto pokrmu, naozaj omnoho lepšie chutí, ako vyzerá! To len ja som sa doposiaľ nenaučila jedlo servírovať aspoň s náznakom estetiky.

Mäsové guľky na smotane

 

Mäsové guľky na smotane1

 

Mäsové guľky na smotane2

 

Recept na pečenú cuketu k mäsu nájdete tu 

Šudentka astrofyziky, ktorá varí a pečie, keď sa nudí.


Môj blog: www.vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>