NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Lokše s makom
Lokše s makom
Recept Lokše s makom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   12.12.2014

Lokše s makom

Milujem lokše. Vynikajúce nanich je to, že si ich pripravíte na slano i na sladko. Podľa toho, načo máte väčšiu chuť. Alebo si pripravíte jedny naslano, a ako dezert lokše nasladko. Tak som si ich prichystala ja. No sú veľmi sýte, takže si dávajte pozor, aby ste sa príliš neprejedli.

Suroviny

Lokše:

1 kg
zemiaky
300 g
hladká múka
necelá 1 ČL
soľ
(nemusí byť) 1 ks
vajce

Ďalšie:

mletý
mak
(roztopené) 100 g
maslo
práškov cukor
(jablkový, slivkový, podľa chuti)
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Recept na lokše nájdete tu: Lokše
  2. Lokše natrieme roztopeným maslom.
  3. Potrieme džemom.
  4. Dobre posypeme makom zmiešaným s cukrom a preložíme ako palacinky.
Dobrú chuť! :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár