NajRecept.sk Dezerty Kokosové ježe
Kokosové ježe
Recept Kokosové ježe
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   2.12.2014

Kokosové ježe

Suroviny

Cesto:

250 g
práškový cukor
2 ks (izbovej teploty)
vajce
80 g (izbovej teploty)
maslo
3 PL (teplý)
med
150 ml (izbovej teploty)
mlieko
300 g
hladká múka
prášok do pečiva

Poleva:

200 g
maslo
30 g
kakao
200 g
práškový cukor
10 PL
mlieko
4-5 PL
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.
  2. K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  3. Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov.
  5. Cesto by malo byť po upečení zlatistej farby.
  6. Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.
  7. Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu prevrieť.
  8. Po miernom vychladnutí pridáme rum.
  9. Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár