Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou

Zdieľajte recept

Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou

By 30. december 2014

Chladné a pochmúrne dni ako je ten dnešný, dážď a nepríjemný vietor, ktorý sa Vám dostane pod kožu... chcete sa schúliť doma pod deku, s knižkou, šálka horúceho čaju, či hrnček dobrej kávy, a k tomu domáca bábovka, ktorá vonia po jabĺčkach, škorici a čokoláde.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme múkou.
  2. V jednej mise si zmiešame suché suroviny - múku, pomleté vločky, sódu, soľ, muškátový orech, škoricový a vanilínový cukor. Vo väčšej mise vymiešame cukor, jogurt, vajíčka, olej do hladka.
  3. Po troškách k nim primiešavame suché suroviny, pokým zmiznú všetky hrudky, ale zbytočne cesto nepremixujte. Ak sa Vám zdá cesto príliš tuhé, môžete ho zriediť mliekom. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj 1 dcl rumu či koňaku.
  4. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a jemne zapracujeme do cesta. Rovnako aj čokoládu nasekanú na malé kúsky. Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55-75 minút (keď do bábovky zapichnete špáratko a neostane na ňom nalepené cesto, tak je už upečená).
  5. Nechajte bábovku vychladnúť vo forme, potom ju prevráťte na tanier či tácku.
  6. Zatiaľ si pripravíme polevu.
  7. Do menšieho hrnca dáme ohriať smotanu (lepšie na miernom ohni!), pridáme maslo a miešame kým sa neroztopí. Pridáme preosiaty cukor a vymiešame metličkou.
  8. Odstavíme z ohňa a primiešame aj citrónovú šťavu.
  9. Za občasného miešania necháme polevu vychladiť.
  10. Až dostatočne stuhne polejeme ňou bábovku. Ja som ju navyše poliala aj čokoládovým ganášom.

Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou
Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou
Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou

 

 

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>