Hovädzí stroganov

Zdieľajte recept

Hovädzí stroganov

By 26. december 2014

Takto pripravený chutí nám doma. Je to vlastne minútka, pripravuje sa veľmi krátko a z kvalitnej hovädziny, nakrájanej na tenké pásiky.

  • Rating 4 stars - based on 2 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Začal som kvalitným hovädzím mäsom (sviečková, roštenka, alebo niečo podobné) ja som mal roštenku. Nakrájal som ho priečne cez vlákna na tenké pásiky.
  2. Pridal som k nemu nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.
  3. Dochutil som pretlakom, horčicou, zmesou grilovacieho korenia, to si miešam sám (v rozpise surovín je zloženie). Chute by sa mali navzájom dopĺňať, preto odporúčam všetko s mierou.
  4. Pridal som sójovú omáčku, balsamico krém, olivový olej, čerstvo mleté korenie a soľ.Hovädzí stroganov 1
  5. Dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie
  6. Na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo.
  7. Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne.
  8. Podával som s hranolkami a kyslou smotanou.

Je veľa receptov na stroganov, ale ako som už spomínal, nám chutí tento.

Dobrú chuť :)

Hovädzí stroganov 2

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>