NajRecept.sk Tipy a triky 10 chuťoviek na Silvestrovskú oslavu
10 chuťoviek na Silvestrovskú oslavu
Recept 10 chuťoviek na Silvestrovskú oslavu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   28.12.2014

10 chuťoviek na Silvestrovskú oslavu

10 chuťoviek na Silvestrovskú oslavu

Prichádza deň, kedy sa rozlúčime so starým rokom a vstúpime do Nového. Silvester ľudia oslavujú rôznymi spôsobmi, či už v kruhu rodiny a pohodlí domova alebo s kamarátmi priateľov na chate. Možností je naozaj veľa. Neodmysliteľnou súčasťou sú rôzne chuťovky, ktoré zajedáme počas celého večera. Aké chuťovky však pripraviť? Inšpirujte sa nasledujúcimi receptami.

Syrové slané kúsky

Tento recept sa hodí na Silvestrovskú oslavu, Vianoce, Veľkú noc, pri rodinných oslavách či iných sviatkoch. Je rokmi overený a mnoho krát rozdaný. Kto totiž ochutnal, neodišiel bez receptu.

Recept nájdete tu: Syrové slané kúsky  
Cesnakovo-syrové chuťovky z lístkového cesta

Jednoduchá príprava a skvelá chuť. Sú vhodným pohostením pre viacerých hostí a ich príprava vám zaberie naozaj málo času.

Recept nájdete tu: Cesnakovo-syrové chuťoky z lístkového cesta   
Plnené zapekané rožky

Sýte plnené rožky, na ktoré môžete použiť suroviny ,,čo chladnička dala". Sú síce náročnejšie na prípravu, no zasýtia a zaiste si na nich pochutná každý.  Najlepšie chutia vytiahnuté hneď z rúry.

Recept nájdete tu: Plnené zapekané rožky  
Pizza slimáky

Malá a slaná chuťovka, ktorá je hotová mihnutím oka. Lístkové cesto nájde doma každý a suroviny sú taktiež ,,čo chladnička dala". Pripraviť ich môžete i deň vopred a vydržia v uzatvorenej nádobe niekoľko dní.

Recept nájdete tu: Pizza slimáky  
Syrové slimáky

Syrové slimáky, ktoré môžete pripraviť podľa receptu na cesto alebo z lístkového cesta ak si chcete ušetriť prácu. Hodia sa i počas roka napríklad na oslavy, posedenia, grilovačky.

Recept nájdete tu: Syrové slimáky  
Bryndzové chuťovky

Slaná pochúťka, v ktorej sa spája tradičná chuť bryndze s kysnutým cestom by nemala chýbať ani pri vašom silvestrovskom občerstvení. Vyzerá i chutí výborne a na tieto oslavy sa naozaj hodí.

Recept nájdete tu: Bryndzové chuťovky  
Syrová roláda

Pamätáme si ju ešte z čias 90-tych rokov, kedy nesmela nikde chýbať. Jedli sme ju na oslavách narodenín, menín, Vianoc i Silvestra.  I keď je už od tých čias celkom ďaleko, radi si ju pripomíname i teraz. Nezabudnite ju preto pripraviť i vy.

Recept nájdete tu: Syrová roláda

Slonie žrádlo

Chutný šalát na nielen na ľahkú večeru ale i na celovečerné občerstvenie. Stačí k nemu podávať hrianky či čerstvý chlieb a sýte jedlo je na svete. Nikto však netuší prečo práve názov Slonie žrádlo, avšak z jeho dávky dokážete zasýtiť veľa silvestrovských hladošov.

Recept nájdete tu: Slonie žrádlo

Bazalkový twister
Kysnuté cesto v spojení s bazalkovým pestom v malých twisterových tyčinkách. Určite si nájdu svojich obľúbencov a pochutnajú si na nich. Recept nájdete tu: Bazalkový twister   
Lenkina špenátová roláda
Ak sa ani u vás žiadna oslava nezaobíde bez cesnakových jednohubiek, tak šup sem! Rozhodne vyskúšajte tento recept.  My sme to ochutnali na vývare u Lenky a že sme sa veru dojedli. Recept nájdete tu: Lenkina špenátová roláda
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár