NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Vanilkové bábovečky s jablkami
Vanilkové bábovečky s jablkami
Recept Vanilkové bábovečky s jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   24.11.2014

Vanilkové bábovečky s jablkami

JABLKÁ a JESEŇ už akosi neodmysliteľne patria k sebe, aj ku mne. Chuť a vôňa vanilky v bábovečkách vás nenechá na pochybách, že už čoskoro tu máme sviatočný čas roka - advent. Závan polenty v podobe kukuričnej hladkej múky ma dostal. Pripomína mi sladkosť ochutnanú na Kube, dávno. Neviem ako sa to volalo, bolo to veľmi veľmi sladké, stočené v zelenom liste do tvaru kornúta - kokoručo, alebo tak nejak sa to vyslovovalo. Polenta (kukuričná krupica) nasladko v obrátenom koláči s pomarančami, ktorý som piekla zjari mi moc chutila. Nefejsbukoví by ho mohli objaviť klikom na tento link, recept sa nachádza v komentári: OBRÁTENY POLENTOVÝ KOLÁČ Späť k bábovečkám - ak nemáte takéto formičky, cesto môžete vyliať rovno na plech a po upečení pokrájať, alebo ním naplňte košíčky od muffinov. Javorový sirup možno nahradiť medom, smelo improvizujte. Recept je na približne 30 ks.

Suroviny
0.7 l (strúhané)
jablká
1 balenie
vanilkový struk
1 kus
maslo
300 g
hladká kukuričná múka
5 ks
vajce
100 g
trstinový cukor
80 ml
javorový sirup
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablká nastrúham a zbavím prebytočnej šťavy, alebo otvorím pohár postrúhaných, odšťavených, sterilizovaných, od mojej maminky.
  2. Maslo s javorovým sirupom a cukrom roztopím na miernom plameni.
  3. Vanilkový struk ostrým nožom pozdĺžne rozpolím, vyškriabem zrniečka a aj spolu so stonkou dám prehriať v sladkom masle, nechám 15-20 minút macerovať a vychladnúť, stonky potom vyberiem.
  4. Do misy preosejem múku, pridám štipku soli, premiešam.
  5. Rozťuknem vajíčka, vlejem  sladkú zmes, jablká a vareškou premiešam do jednoliateho cesta.
  6. Cesto naberám lyžicou a  plním formičky, ktoré ukladám na plech.
  7. Pečiem na 190°C do zlatista voňava. Pečte podľa vlastnej rúry a zvyklostí.
Nie sú presladené, konzistencia je vlažná, môže pripomínať perníkový koláč. Dajte si ho namiesto raňajok ku  káve.
 
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár