Je skvelé a v dnešnej dobe i výnimočné keď sa celá rodina stretne po celom týždni pri jednom stole. Vychutnajte si spolu tento krásny okamih pri vynikajúcom obede. Aby ste netrávili priveľa času hľadaním receptov na nedeľný obed, pripravili sme pre vás tento tip. Vychutnajte si ho a užite si pohodovú nedeľu.
Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 - 5 minút a miešame).
Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. "rajbačka"):
V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke)
Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
Dobrú chuť!