NajRecept.sk Dezerty Nadýchané čokoládové soufllé
Nadýchané čokoládové soufllé
Recept Nadýchané čokoládové soufllé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   11.11.2014

Nadýchané čokoládové soufllé

Je nedeľa podvečer a my sme dostali chuť na niečo nechutne sladké. V tom ma napadlo, že už dlho sa chystám vyskúšať čokoládové soufllé. Tak som prelistovala niekoľko strán v google a už som sa motala v kuchyni. Pri príprave som dokopy zamazala 2 misky - jednu od čokolády a jednu, kde som pripravovala cesto. Suroviny som do nej len prisypávala, takže nič nebolo treba navyše špiniť. Táto hriešne čokoládová bomba je neuveriteľné ľahká a rýchla. Takže ak aj vy máte chuť na niečo veľmi veľmi sladké alebo si len potrebujete vylepšiť mizerný deň, utekajte do kuchyne a pripravte si ho. Ešte horúci zahreje nielen v ústach ale i na duši a čokoláda vám dodá potrebné šťastné endorfíny.

Suroviny
roztopené na vytretie misiek
maslo
na vysypanie misiek
kryštálový cukor
3 ks
vajce
120 g
práškový cukor
100 g (70
)%horká čokoláda
90 g
maslo
40 g
hladká múka

Na dokončenie:

na posypanie
práškový cukor
na poliatie
ovocná omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo roztopíme a vytrieme ním misky. Tieto vložíme do chladničky aspoň na 5 minút aby maslo stuhlo.
  2. Misky vyberieme a opäť ich vytrieme maslom a tentokrát i vysypeme kryštálovým cukrom. Misky už nevkladáme do chladničky.
  3. Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme.
  4. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny.
  5. Pridáme hladkú múku a opäť prešľaháme.
  6. Nakoniec všľaháme trochu vychladnutú čokoládu. Cesto by malo hladké a riedke ako na palacinky.
  7. Do pripravených misiek (ja som použila hlinené, z ktorých mi vyšli 2 a pol misky) vlejeme cesto a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 10 minút.
  8. Soufllé by malo byť zvonku upečené do chrumkava a vo vnútri tekuté. Podávame teplé posypané práškovým cukrom alebo poliate ovocnou omáčkou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár